The Transporter Refueled

Postat in Reviewuri de - septembrie 04, 2015
The Transporter Refueled

The Transporter Refueled, film care semnaleaza reinvierea celebrei francize care l-a propulsat pe Jason Statham la statutul de superstar, este noul efort cinematografic al seriei, care beneficiaza de un protagonist (Ed Skrein) care aduce enorm de mult cu un Nicholas Hoult mai roscat.

Daca sunteti fan al matematicii sau al oricarei alte stiinte exacte, filmul o sa va piarda din primele 5 minute. Nu vreau sa povestesc prea mult din film, dar eu cred asa ca prin 2010 nu existau iPhone-uri… Cam asta a fost momentul in care rabdarea mea de inginer a luat sfarsit.

Despre Frank Martin (Ed Skrein) stiti si voi. E nenea ala care conducea o masina faina, pe bani buni, dar nu era sofer, si ocazional mai impartea dreptatea cu pumnii. Povestea revine in acelasi format si in The Transporter Refueled. Skrein e un candidat redutabil la titlul de “pachet de muschi cu inima mare“, chiar daca pachetul de muschi e sesizabil mai mic si, as zice eu, mai decent proportionat, si la capitolul talent, actorul are suficienta carisma incat sa duca la bun sfarsit un larg spectru de emotii, care includ calitatea de a fi taciturn dimineata, la pranz si seara, generozitatea de a imparti pumni si felul strengaresc in care isi saruta partenera.

Nefiind un rol prea solicitant, i-as da puncte macar pentru efort lui Ed Skrein si recunosc ca e o prezenta captivanta pe ecranul mare al cinematografului.

Ray Stevenson… Off, batranul Ray Stevenson! La fel de fascinant si solicitant ca in tinerete, actorul asta reuseste sa domine orice scena. Sarcasmul lui Frank Senior este trasatura sa dominanta, dar pot adauga si curajul nebun, incredibilul efect pe care il are asupra femeilor si faptul ca este un tip foarte inteligent si care stie ce vrea pe lista, deja lunga, a calitatilor sale, asa ca imi vine greu sa ma gandesc la un alt actor mai capabil decat Stevenson pentru rolul acesta.

Dupa ce personajele astea, construite destul de idealist in adevaratul spirit al super-eroului, isi fac aparitia, scenaristul (care e mai multi, sa fim intelesi) nu mai reuseste sa tina povestea coerenta.

Dupa ani de chin, patru prostituate isi unesc puterile impotriva unui mare mafiot rus, si pun la punct un plan prin care sa-l pedepseasca pentru ce le-a facut sa indure. Wow… In principiu, as fi zis “go, girls!“, dar acum felul in care se desfasoara totul e mult prea previzibil, fetele sunt, evident, superbe, stiu ceva arte martiale, ceva hackereala si mai au si alte cateva atuuri. The bad guys sunt, evideeeeeent, niste idioti, cu apucaturi grosolane, care pot fi pacaliti usor, batuti usor si, eventual, ucisi usor. wow.

Singurul lucru care mai salveaza povestea e faptul ca e filmata demn de un ecran mare. Camille Delamarre isi pune la incercare experienta de editor si reuseste cateva cadre frumoase din scaunul regizoral, aproape spectaculoase, as zice eu, care reusesc cat de cat sa salveze povestea lipsita de suspans.

Daca ati fost fani ai francizei originale, probabil ca The Transporter Refueled e un must see pentru voi. Masini frumoase, femei frumoase, eleganta masculina, spirit cavaleresc intr-o epoca moderna – totul imbibat cu benzina si turatii de motor. What more could you want?

The Transporter Refueled intra in cinematografe incepand cu 4 septembrie. Multumesc RoImage si Cinema City AFI Palace Cotroceni pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu