Transformers: Dark of the Moon

Postat in Reviewuri de - iunie 30, 2014
Transformers: Dark of the Moon

Ce te faci cand de soarta ta e legata supravietuirea pamantului? Mai faci un film cu aceeasi roboti extraterestri, in continuarea primelor doua,  si ii zici Transformers: Dark of the Moon.

De data aceasta, Sam (Shia LaBeouf) se trezeste intr-o situatie inedita – este pus in fata distrugerii iminente (stiu, neasteptat!), alaturi de o tipa care arata bine, Carly Spencer (Rosie Huntington-Whiteley), dar care nu e Mikaela (Megan Fox), oricat ar vrea Michael Bay sa ne-o bage pe gat.

Pentru mine, Transformers: Dark of the Moon este o mare nebuloasa, si nu din pricina vreunei subtilitati ascunse care sa iti dea batai de cap in timpul vizionarii, nici datorita vreunei bruste profunzimi in materie de explozii si femei care arata bine, ci probabil din simplul motiv ca nu se intampla nimic fabulos in acest film, in afara de schimbarea de “peisaj” feminin.

Acest al treilea film al seriei Transformers mi se pare la fel de entertaining ca si primele doua, cu (poate) ceva mai multa maturitate si un umor ceva mai serios, dar care pierde puncte de credibilitate datorita nivelului ridicat al exploziilor, astfel incat utilitatea sa in materie de distractie se pierde cumva pe drum.

Intr-adevar, povestea are ceva mai mult sens si substanta comparativ cu efortul precedent, dar parca nu este suficient pentru a justifica actiunea bombastica a la Michael Bay. Daca n-ar fi presupusa seriozitate a subiectului, precum si tentativa de dezvoltare a personajului principal, Sam Witwicky (Shia LaBeouf), Transformers: Dark of the Moon ar fi meritat titulul de cel mai inutil sequel, furand pozitia detinuta pana atunci de catre Transformers: Revenge of the Fallen. Dar cum evolutiile personajelor aduc aminte de faptul ca filmele ar trebui sa spuna o poveste, nu doar sa coloreze ecranul in culor frumoase, sa spunem ca acest al treilea film poate fi considerat o idee mai capabil si mai profund.

In fine, pana la urma, fanii au fost multumiti, biletele s-au cumparat, actiunea a fost suficienta pentru tot mapamondul, astfel incat Michael Bay a fost coopatat inca o data pentru a-si pune semnatura pe un film din saga Transformers

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu