Transformers: Revenge of the Fallen

Postat in Reviewuri de - iunie 30, 2014
Transformers: Revenge of the Fallen

Daca primul Transformers a fost un succes in materie de distractie pura, Transformers: Revenge of the Fallen este exemplul perfect pentru care Hollywoodul esueaza aproape de fiecare data cu sequelurile.

Aceleasi personaje – un Sam (Shia LaBeouf) un pic mai matur, o Mikaela (Megan Fox) un pic mai distanta si, aparent, mai plictisita, un Will Lennox (Josh Duhamel) mai serios ca oricand si un Rob Epps (Tyrese Gibson) destul de liniar insotesc robotii preferati ai tuturor in lupta cu Decepticonii.

Pana si Transformerii nostri cei de toate zilele par mai obositi si mai fara chef, si pana si sclipirea asta a noului, actiunii si exploziilor devine cliseica. Michael Bay pare sa fi aruncat cu tot ce avea in acest film, si a reusit sa il faca incarcat inutil si foarte obositor. Filmul e mai lipsit de substanta decat primul, dar spre deosebire de Transformers, care castiga puncte la distractie pura, cea de-a doua parte a sagai robotilor pierde la capitolul originalitate si aduce prea multe clisee ca sa poata sustine un film de 150 minute.

Da, exploziile lui Michael Bay sunt la fel de spectaculoase ca intotdeauna, iar efectele speciale care implica Autobotii si Decepticonii sunt la fel de magice, dar nu e suficient pentru a sustine o poveste plina de lacune, unde personajele principale duc lipsa de o chimie palpabila, iar credibilitatea fortelor armate scade cu fiecare minut.

De data asta, coloana sonora a fost pusa in seama lui Steve Jablonsky si a celor de la Linkin Park si trebuie sa recunosc ca, macar din punctul asta de vedere, nu am de ce ma plange. Cu toate acestea, muzica nu mai are acelasi impact ca in primul Transformers si esueaza sa te captiveze in modul acela straniu in care reuseste s-o faca in primul film. Pe final, singura senzatie ramasa va fi de prea multa actiune, prea mult sunet, prea putina substanta. As fi vrut sa imi placa si acest film, dar irelevanta lui Transformers: Revenge of the Fallen nu o pot trece cu vederea…

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu