Transformers

Postat in Reviewuri de - iunie 30, 2014
Transformers

Primul contact serios l-am avut cu Michael Bay l-am avut odata cu seria Transformers, si am fost pe vecie fascinata de Autobotii astia frumosi, in special de Bumblebee si replicile sale from the hood.

Din pacate, primele trei filme il au drept personaj central pe Sam Witwicky, interpretat la fel de deplorabil ca intotdeauna de Shia LaBeouf ca orice rol care ii cade in mana, iar acest prim film din serie o are pe post de atractie “turistica” pe Megan Fox.

Ma rog, filmul nu ar fi prost, daca singurul motiv pentru care alegi sa il vezi este ‘splosions and boobs. Pentru filme cu substanta, este clar ca Michael Bay nu este persoana potrivita, iar dupa ce a lucrat la Transformers, acest lucru a fost si mai bine cimentat.

Din fericire, primul film este fix ceea ce e nevoie – actiune, efecte speciale, sex appeal si umor. Nimeni nu e credibil in rolul pe care il are, incepand cu Sam (Shia LaBeouf) si terminand cu Optimus Prime (Peter Cullen).

Sam (Shia LaBeouf) este un adolescent enervant, Mikaela Banes (Megan Fox) este acolo pentru sex appeal, iar William Lennox (domnul Fergie in persoana, Josh Duhamel) pare, de cele mai multe ori, de umplutura. La fel de inutil este Robert Epps (Tyrese Gibson), iar restul “umanilor” contribuie la scene de actiune fara un scop anume.

De partea cealalta, Autobotii sunt amuzanti si sinceri si sufletisti, mai umani decat oamenii pe care ii apara, iar Decepticonii reusesc sa te vrajeasca cu superioritatea lor si aroganta de care dau dovada in fiecare secunda. Cred ca Transformerii reusesc sa transmita mai multa emotie decat o poate face un singur om, si se achita mai mult decat decent de partea amuzanta a filmului, fara a uita momentele de suspans acasa.

Cred ca cel mai bun lucru din tot filmul este prezenta numelui lui Hans Zimmer pe coloana sonora, alaturi de cel al lui Steve Jablonsky. Aceasta colaborare a lor aduce foarte multa substanta unui film care pare, in prima faza cel putin, atragator doar din punct de vedere vizual. Probabil ca exagerez, dar un asemenea blockbuster are nevoie de energie vie pentru a merge, iar Jablonsky – Zimmer este colaborarea perfecta pentru a transforma un film de actiune intr-un mit.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu