Triple 9

Postat in Reviewuri de - martie 10, 2016
Triple 9

John Hillcoat, maestrul din spatele lui The Road, care este, totusi, unul dintre cele mai bune filme post-apocaliptice din ultimii ani, e la carma regizorala a lui Triple 9, un film care te lasa sa-i intuiesti povestea in trailer, dar nu te lasa sa-i vezi dedesubturile captivante.

Triple 9 poate parea, la prima vedere, doar un film obisnuit cu si despre politisti. La o a doua vedere filmul pare, in ciuda aspectului de film de categorie B, foarte bine inchegat si fara multe artificii inutile. Dezolant, cum ii sta bine unui film care calca pe urmele lui The Road si Lawless, Triple 9 capteaza emotii intr-o maniera cerebrala, dar care nu te scuteste de suspans. Fara sa fie echilibrat, Triple 9 e o relatare calculata, precisa si mai ales clinica a unor suisuri si coborasuri dubioase.

Evident, nu va fi pe gustul tuturor. Filmului ii lipsesc femeile sexy, iar cele cateva care s-ar putea incadra in categoria asta sunt deseori imbracate. Ii lipsesc cursele de masini spectaloase si efectele speciale care au facut din Transformers o religie. Ii lipsesc actiunea bombastica si supereroii care ne bantuie ecranele. Muzica, insa, un metal industrial cu ritmuri de hip hop care poarta semnatura lui Atticus Ross, e perfecta pentru atmosfera periculoasa, pentru actiunea care are loc in permanenta intr-un mediu viciat de arme si droguri.

De la Triple 9 e cel mai bine sa nu aveti asteptari. Pentru ca daca nu le aveti, o sa gasiti mijloace nebanuite de a savura acest proiect care, desi nu e o creatie tipic hollywoodiana, are ceva de zis in felul in care isi stilizeaza povestea si isi creioneaza personajele. Eu l-am asteptat mai mult pentru Norman Reedus, Anthony Mackie, Clifton Collins, Jr. si Woody Harrelson, dar am plecat de-acolo, convinsa mai mult ca oricand, de Casey Affleck. Daca ii veti da o sansa, filmul ar putea sa va convinga ca thrillerele cu politisti nu sunt pe moarte.

Triple 9 intra in cinematografe incepand cu 11 martie. Multumesc InterComFilm pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu