Tulip Fever

Postat in Reviewuri de - septembrie 25, 2017
Tulip Fever

In ciuda reviewurilor mai mult decat negative, Tulip Fever e un film feminist in esenta lui – concentrat pe o perioada in care femeile nu aveau autonomie asupra corpurilor si fiintei proprii, Tulip Fever se bucura de un context istoric mai putin explorat pentru a spune o poveste simpla.

Alicia Vikander joaca rolul principal, Sophia fiind o femeie frumoasa care se bucura de atentia sotului sau, mult mai in varsta ca ea, Cornelis, jucat de Christoph Waltz, care face un mic derapaj de la rolurile cu care m-a obisnuit, fiind un barbat nesigur si aproape trist in aceasta poveste. Cornelis isi “cumpara” mult mai tanara sotie de la o manastire, sperand ca ea va fi cea care ii va da un mostenitor si desi prin prisma ipotezei ai fi tentat sa-l urasti, Cornelis e doar un barbat care-si doreste foarte mult sa bifeze toate cutumele vietii normale.

Sophia il intalneste apoi pe Jan van Loos, jucat de un Dane DeHaan destul de plictisitor la acest moment, si o dragoste nabadaioasa ii cuprinde pe amandoi, uitand de norme, societate, casatorii, si alte piedici uzuale. Mistuita de pasiunea pentru Jan, Sophia ticluieste un plan care ar putea sa o salveze, in timp ce i-ar da voie sa se bucure de aceasta pasiune.

Totul se intampla pe fondul istoric al bulei lalelelor, moment romantat la maxim, oglindind parca tensiunea dintre cuplurile de pe marele ecran.

Ce am retinut din acest film? Nicicand n-a fost usor sa fii femeie – lupta continua intre ce vor altii de la tine si ce vrei tu de la tine te va distruge constant, iar Alicia Vikander reuseste sa fie credibila in acest rol care presupune inocenta, pasiune, naivitate, cruzime si frica.

Tulip Fever a intrat in cinematografe incepand cu 15 septembrie. Multumesc CineForum si Cinema City AFI Palace Cotroceni pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu