Valerian and the City of a Thousand Planets

Postat in Reviewuri de - iulie 21, 2017
Valerian and the City of a Thousand Planets

Cine ma cunoaste, stie ca am predilectie pentru filmele over the top, iar Luc Besson este practic un maestru al filmelor over the top, indiferent de genul lor. Valerian and the City of a Thousand Planets nu face exceptie de la aceasta regula, fiind la origine o banda desenata de prin anii ’60, pe care regizorul a imbogatit-o si infrumusetat-o prin stilul sau inconfundabil.

Credeam ca nu ma pot astepta la mare lucru de la Dane DeHaan si Cara Delevigne, care mi se par amandoi un pic mai talentati decat niste cozi de matura, dar probabil ca au depus ceva efort pentru acest proiect, pentru ca ambii sunt decenti in rolurile lor, credibili si mai ales amuzanti.

Povestea e una clasica – un pericol iminent, lumea in pericol, niste oameni se sacrifica pentru the greater good, un pic de backstory pentru a justifica pericolul si iata! Avem Valerian.

Luc Besson e, probabil, your go to director daca vine vorba de SF exagerat (mai tineti minte filmul acela mic si simpatic, numit The 5th Element?), asa ca Valerian, cu el la carma, e si mai antrenant decat un SF obisnuit. Neluandu-se nicio clipa in serios, te face sa-l iei in serios. Neavand forte actoricesti extraordinare (decat pe Clive Owen vreo 2 minute si Ethan Hawke vreo 30 secunde), nu poti decat sa te concentrezi pe Cara si Dean. Si foarte bine faci.

Totul in Valerian e la nivel de spectacol, de ospat vizual. In viteza sau nu, cadrele pur si simplu ti se imprima pe retina, muzica te duce tot mai aproape de poveste, iar scenele cu Rihanna sunt cireasa de pe tort. As indrazni sa o compar cu legendara scena a operei din The 5th Element si sunt sigura ca va deveni din ce in ce mai iconica, in special acum ca Rihanna a inceput sa joace mai bine.

Luc Besson face ce stie el mai bine – un SF extraordinar, pe care o sa-l revad si o sa-l recomand toata vara.

Valerian and the City of a Thousand Planets intra in cinematografe incepand cu 21 iulie. Multumesc RoImage si Cinema City AFI Palace Cotroceni pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu