We Are Your Friends

Postat in Reviewuri de - august 31, 2015
We Are Your Friends

A durat ceva pana cand cinematografia moderna a adus musicalul in actualitate (spun asta fara sa iau in considerare documentarele de specialitate), dar ma bucur enorm de mult ca We Are Your Friends este un film viu, realist, chiar daca abuzeaza de visul american si mitologia asta urbana pe care cetatenii Statelor Unite par sa o adore. Rezultatul este un film simplu, concret, despre generatia mileniului 3, care seamana izbitor de mult cu Spring Breakers in unele ipostaze, fiind echivalentul sau masculin, mai matur si muzical, cu un happy end pe care ti-l doresti, fara sa devii un spectator blazat.

Zac Efron este Cole, un DJ aspirant, in cautarea sunetului perfect. Alaturi de el sunt cei trei prieteni, fiecare o personalitate aparte – Mason (Jonny Weston) este baiatul rau, cu o atitudine exploziva si spumoasa in 99% din situatii, dar cu un suflet bun, accesibil doar prietenilor. Ollie (Shiloh Fernandez) este actorul grupului, mereu in cautarea unui rol care sa-l lanseze, dar care cedeaza in fata vietii si alege calea sigura. Squirrel (Alex Shaffer) este clasicul baiat bun, preocupat de faptul ca existenta lor pare sa nu evolueze in nicio directie.

Cei patru prieteni par sa fie legati pe viata, in ciuda temperamentelor diferite, si tocmai uniunea asta bizara ii face de-a dreptul savurosi.

Distributia este imbogatita de prezenta lui Wes Bentley, in rolul lui James, un fost DJ, actualmente doar un nene care pune muzica in cluburi. James recunoaste o parte din energia si talentul sau in Cole si se transforma aproape instant in mentorul sau, si 90% din film este intretinut de dinamica mereu schimbatoare dintre ei doi. Unul este un fost, celalalt este un viitor, niciunul nu e pregatit sa invete de la celalalt, si totusi, isi intuiesc perfect fortele si limitele. Sunt adversari si prieteni, si impreuna reusesc sa se construiasca, iar pentru un film de 96 de minute asta e mai mult decat poti cere.

Sa nu o uit pe Emily Ratajkowski, cunoscuta drept “fata din Blurred Lines“, care pare sa fi facut tranzitia la film mult prea devreme, pentru ca nu reuseste nicio clipa sa ma faca sa uit ca e altceva decat o fata draguta si nu o actrita capabila.

We Are Your Friends spune o poveste despre munca, iubire, noroc, tragedie, talent, rabdare si muzica. Totul e muzica in filmul asta. Nefiind fan EDM, care este genul predominant din film, We Are Your Friends are un fel fascinant de a te captiva cu sunetele si imaginile sale, si nu trebuie neglijati nici DJii care apar sporadic prin film. Regia lui Max Joseph, care este un documentarist profesionist, poarta amprenta diverselor stiluri care se regasesc in documentare si mixul sau este unul care, desi spune o poveste pe bucati, o face intr-un fel care te absoarbe. We Are Your Friends este filmul perfect pentru sfarsitul verii, cand toata caldura se duce, toate aglomeratia e pe sfarsite, toate visele s-au terminat si trebuie sa astepti toamna, care vine cu roadele muncii tale. Nicicand n-as fi gasit o poveste mai buna pentru o vara atat de frumoasa.

We Are Your Friends intra in cinematografe incepand cu 4 septembrie. Multumesc Freeman Entertainment sGrand Cinema & More pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu