The Wedding Ringer

Postat in Reviewuri de - ianuarie 30, 2015
The Wedding Ringer

Comediile ultimilor ani suferă de lipsă acută de umor. Sau, dacă-l au, e un umor de ăla reciclat și plin de înjurături și vulgarități, așa că la un moment dat devine obositor să te prefaci că râzi la tentativele alea de glume.

Kevin Hart este, însă, un tip foarte amuzant și mă așteptam să iasă ceva bun din The Wedding Ringer (tradus la noi drept Nuntași de închiriat). Și n-am greșit cu mult.

Filmul rezultat, regizat de Jeremy Garelick, este unul suficient de antrenant și amuzant, cu momente siropoase bine plasate, și cu foarte puțin (spre deloc) umor de șantier.

Așa cum am prezis, filmul nu este despre o poveste de dragoste perfectă, ci mai degrabă este o poveste despre prietenie, fie ea și de conjunctură, și aduce în prim plan, într-un fel suficient de subtil încât să nu piardă amuzamentul, valorile pe care ar trebui să le avem cu toții atunci când căutăm sau întreținem o relație de prietenie. Știu că pare sec ce spun eu acum, dar mare parte din plăcerea vizionării mele s-a legat de treaba asta și m-a făcut să-mi fie un picuț dor de filmele cu și despre prietenie.

Doug Harris (Josh Gad) este un tip relativ introvertit, care se bucură de orice fărâmă de atenție primită, chiar dacă sufletul îi spune că ceea ce primește nu e cea mai bună versiune a fericirii. Din fericire, Jimmy Callahan (Kevin Hart) e acolo că să-l învețe cum să se bucure de fiecare clipă din viață să, cu sinceritate și cu inima deschisă.

Recunosc că am avut o secundă inima strânsă, văzând-o pe Kaley Cuoco-Sweeting “denigrată” în felul acesta, dar mi-a trecut repede, pentru că Olivia Thirlby a reușit să-mi fure atenția cu fiecare scenă în care a apărut.

The Wedding Ringer e genul de comedie pe care o vezi cu prietenii și la finalul ei o să vreți să mergeți în vacanță cu ei, în mod sigur! Filmul e echilibrat, din aproape toate punctele de vedere – are stereotipii de clasă, rasă și sex, fără să jignească vreo minoritate, are o coloană sonoră care nu eclipsează povestea, are două staruri care se potrivesc, în ciuda aparențelor diferențe, și mai are o chestie de un realism superb – în viață nu partenerul te definește. Partenerul te completează, în timp ce e alături de tine când faci prostii sau când ești pe val. Iar asta nu e o lecție prea ușor de învățat de la Hollywood, credeți-mă.

The Wedding Ringer apare în cinematografe începând cu 30 ianuarie. Mulțumesc InterComFilm pentru invitația la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu