The Wolverine

Postat in Reviewuri de - mai 27, 2014
The Wolverine

Pana acum nu am intalnit fani X-Men care sa nu-l aduleze pe Wolverine, asa ca m-am gasit singura de partea baricadei pe care scria “Nu inteleg de ce ii fac un film separat, ba chiar o franciza separata, unui personaj care poate fi descris drept salbatic, antipatic, brutal, violent, nemuritor si paros… Ah, da! Si plin de un metal inventat in corp!”

De gustibus, cum ar zice ardelenii, asa ca am purces, cu mare greutate, recunosc, si cu o lipsa totala de interes, in vizionarea lui The Wolverine, varianta 2013 (stiu, tarziu, tarziu tare), mai plina de efecte, deprimari constante, aglomerari de personaje si lupte.

Daca X-Men Origins: Wolverine m-a dezamagit, din punct de vedere al povestii si personajelor, despre The Wolverine n-as putea sa spun acelasi lucru. Criticii par sa fi cazut la pace in legatura cu (presupusa) calitate superioara acestei parti, dar eu am reusit sa o vad de trei ori si sa nu reusesc sa ma conectez la ea in asa fel incat sa tin minte ceva din ea. Dupa o a treia vizionare, la fel de problematica precum au fost si primele doua, am ramas cu certitudinea ca The Wolverine este cu Wolverine, suparat si trist, si cam atat.

Inca nu-mi dau seama daca lipsa mea de implicare se datoreaza faptului ca Wolverine mi-e total indiferent ca personaj, sau chiar e o problema cu filmul, pentru ca n-am fost surprinsa nici de atitudinea detasata a eroului (ar fi a cata oara cand il vad asa?!), nici de luptele in care binele invinge raul (redundant), nici de efectele speciale care nu sunt multe, nici speciale, nici in momente cheie, iar jocul actorilor e cel mult mediocru.

Eu am o mica pretentie de la toate filmele – sa fie entertaining. Multe din filmele horror sau de categoria Z au fost mai distractive, in toata groaza pe care o insuflau sau aerul lor campy, decat aceasta tentativa esuata la dezvoltarea unui erou care nu pare sa vrea sa evolueze.

Personal, tind sa cred ca Wolverine nici n-ar avea de ce sa evolueze – mutantul preferat al lumii este perfect in rolul de brooding bad boy with feelings, cu violente care salveaza o lume intreaga, aliante dificile cu cei buni si cei rai, fete fantastice, superbe si inteligente si un caracter care tine aproape totul la distanta.

Intr-un fel, fiecare din noi si-ar dori sa fie un Wolverine – impenetrabil, insensibil, nemuritor, puternic, plin de muschi si cu o vointa de fier care nu accepta abateri. Din pacate, si The Wolverine – filmul, si-ar fi dorit sa fie Wolverine – personajul, dar aceasta incercare esueaza atat de lamentabil in definirea faimosului mutant, incat pentru mine ramane just a bleep on the radar.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu