X-Men: The Last Stand

Postat in Reviewuri de - mai 14, 2014
X-Men: The Last Stand

Ah, noul film X-Men e din ce in ce mai aproape, si mai am o gramada de povestit despre cele vechi. X-Men: The Last Stand cred ca este, aproape fara indoiala, cel mai bun film din garda veche, seria cu Jean-Luc Picard in rolul lui Charles Xavier si Gandalf in rolul lui Magneto.

Totul incepe cu un mic istoric, pentru cei care au ratat zeci de ani de comic books pe subiectul asta, si este foarte evident, inca din primele minute, ca acest al treilea film o va avea drept personaj central pe Jean Grey (Famke Janssen).

In X-Men: The Last Stand luptele se dau pe mai multe planuri, incepand cu “medicamentul-minune” care ii face pe mutanti sa devina normali, pana la The Dark Phoenix, care-si face aparitia brusc in univers.

Wolverine (Hugh Jackman) e mai serios si responsabil ca oricand, iar Storm (Halle Berry) e chiar suportabila in acest film. Pe langa ei, Rogue (Anna Paquin) devine din ce in ce mai “expendable”, iar Beast (Kelsey Grammer) is a big ball of funny fur. Kitty Pride (Ellen Page) e si ea un pic mai prezenta, iar eu pot doar sa multumesc zeilor castingului ca l-au desemnat pe Ben Foster sa joace rolul lui Angel. Peste toti troneaza Charles Xavier (Patrick Stewart), un pic mai uman si mai nesabuit de data asta, dar cu la fel de multa carisma.

Fratia Mutantilor, sub conducerea lui Magneto (Ian McKellen), ii are printre randurile sale pe Mystique (Rebecca Romijn), la fel de loiala si periculoasa ca intotdeauna, un Pyro (Aaron Stanford) destul de nememorabil, un Juggernaut (Vinnie Jones) infricosator si Jamie Madrox, aka Multiple Man (Eric Dane) total neinteresant. Peste toti, domneste prezenta amenintatoare a lui Phoenix (Famke Janssen), fosta Jean Gray si fata buna, actualmente mutant cuprins de disperare.

Restul actorilor sunt cam de umplutura, dar o umplutura savuroasa none the less. X-Men: The Last Stand este primul film fara Bryan Singer la carma, locul sau fiind luat de catre Brett Ratner, caruia ii iese un film pe jumatate bun, pe jumatate incredibil de imatur. Nu ca ar fi un lucru rau, doamne fereste. Un film despre mutanti, imatur? Niciodata!

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu